Moon struck …

3u14
3u14
3u35
3u35
3u42
3u42
3u55
3u55
4u05
4u05
4u15
4u15
4u25
4u25
Advertenties

6 gedachten over “Moon struck …”

  1. Het rood zat er niet echt in bij ons. Ik denk dat het iets te maken heeft met het feit dat we vlakbij de overdadige licht- (en lucht-?)polutie van de Antwerpse haven zitten. Het contrast met de achtergrond was minimaal en werd door de camera niet eens opgepikt. Met het blote oog was het amper te zien. Doodjammer, maar zo is het nu eenmaal. Reden te meer om hier maar eens na te denken of we niet beter verkassen. Sterrenbeelden zijn hier bij ons ook nauwelijks herkenbaar omdat de kleinere sterren “wegvallen”. Normaal wordt meegegeven dat bv. Venus eind deze maand dicht bij die-en-die ster van sterrenbeeld zus-en-zo staat. Hier mag je al blij zijn als je Venus herkent aan haar kontje, dan kan je in die buurt gaan zoeken naar het bijbehorende sterrenbeeld (of wat er van overschiet).

   Like

   1. Lichtpollutie is inderdaad een probleem, zeker in of nabij steden. Wij wonen in the (dark) middle of nowhere en dat resulteerde in een gans andere maankleur.

    Like

    1. Ik geniet dan ook mateloos als we met vakantie zijn, want dat is meestal een behoorlijk eind van al die problemen. Je weet niet half hoe donker de nachten bijvoorbeeld aan de Waddenzee zijn. Pitch black! Op ons oude adresje lag ik dan ook steevast achterste voor in bed. Ik ben nogal een slechte slaper en dan kon ik de doorwaakte uurtjes doorbrengen met door de velux naar de sterrenhemel te kijken. Daar ontdekte ik ook hoeveel satelieten er soms op korte tijd voorbij suizen. Er hangt daar al wat man made blik omhoog hoor!

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.