Remember september …

Vanaf 15 augustus begin je heel goed het korten van de dagen te zien. Vooral als je de dag begint en eindigt met een vast ritueel als een straatje om met de hond.
Ofwel schuif je het vertrekuur een beetje op. ’s Morgens vóór het ontbijt wordt dan vanzelf na het ontbijt, waardoor je op een drukker moment langs de wegen loopt en moet opletten voor school- en werkverkeer. En ’s avonds laat je je voor het eerst verrassen door de invallende duisternis en wordt het rondje onmiddellijk na het avondeten gelopen en niet vóór het slapengaan. Waardoor je de eerste paar nachten heel voorzichtig wordt gewekt door het hondje dat nog eens naar buiten moet. Na een keer of 2-3 denk je er wel aan om hem nog even in de tuin te laten voor je onder de dekens kruipt. Ofwel ga je zo stilaan op zoek naar je fluo-hesje en je koopt ook een fluo-sjaaltje of -hesje voor de hond.

Nu september op de kalender prijkt verandert ook het landschap waar je doorheen wandelt. De zomerse droogte heeft plaats gemaakt voor plassen. De straten liggen vol takken die afgerukt zijn door de wind. Er is een stukje op onze route waar zoveel eikels liggen dat je het gevoel hebt op rolschaatsen te staan. Dan heb je maar geluk dat de hond al aan de voet loopt.

De dauw maakt mooie tekeningen in de grachtkanten. Wat in de zomer vaak onopvallend aanwezig is, wordt nu dik aangezet.

DSCN1760 (1)

Als je door de knieen gaat om die kunstwerkjes van dichterbij te bekijken, kan je de bewoner van het web bezig zien met zijn/haar “inmaak”werk.

DSCN1762 (1)

Een beeld dat niet noodzakelijk met de herfst samenhangt, maar dat ik pas nu kon maken omdat deze stier nu op een wei dicht bij de baan staat. Ik ben niet echt een fan van die geforceerde vleesbeesten, maar zo’n kop maakt indruk, hoedanook. Je wil met dit kereltje geen ruzie:

DSCN1757 (1)

Om deze reden heeft september een streepje vóór bij mij: de dramatische luchten en het “zijdeachtige” licht. Hopelijk kan ik er de volgende weken nog een heleboel foto’s aan besteden. Ik pas bij deze mijn header aan aan het nieuwe seizoen.

DSCN1764 (1)

8 gedachtes over “Remember september …

 1. Menck 15 september 2015 / 13:06

  De herfst is, naast de lente, mijn favoriete seizoen. Dat het frisser wordt en de dagen verkorten, deert me weinig. Alleen de regen is er bijwijlen teveel aan. En die hebben we onderhand echt wel genoeg gekregen.

  Like

  • Affodil 15 september 2015 / 13:29

   Er is inderdaad een poging gedaan om op korte tijd de droogte van afgelopen zomer te compenseeren. Een beetje meer spreiding zou ook goed zijn. Met een hond kan je proberen tussen twee buien door te glippen. Als je buitenwerk doet, is dat wat moeilijker.

   Like

 2. djaktief 15 september 2015 / 22:33

  Hele gave foto’s en zoals altijd een onderhoudend verhaal. Je inspireert weer hoor.

  Groetjes,

  Dorothé

  Like

 3. Kate 17 september 2015 / 06:51

  Hi Chris!
  Your spider webs are breathtaking. They make me think of our Native art. In the North American Southwest, Native American artists create “Dream Catchers”. These are said to trap bad dreams and let good dreams pass through. Lovely, lovely photo!!

  Like

  • Affodil 17 september 2015 / 23:33

   Thank you, Kate.
   Yes, I know about dreamcatchers and now you make the comparison, they do look a lot like those spiderwebs. Those are really everywhere nowadays. As a mather of fact they are allways everywhere, but the dew makes them ever so visable. They are really fun to look at and and however numerous, each one is unique. One can’t leave the house without a camera these days!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.