Nieuwe links voor de vogel/natuurliefhebber…

Al een aantal jaren staat in mijn blogroll de link van het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp op Texel.

Voor ons is het maandelijkse nieuws over waarnemingen e.a. een fijne manier om voeling te houden met één van onze vaste vakantiestekken. Het verwonderde ons dan ook wel (en ik moet toegeven: het stelde ons ook teleur) dat die korte nieuwsflashes achterwege bleven. In de wetenschap dat maker Marc Plomp aan een lange film werkt over de Wadden, konden we hem dat wel vergeven, maar toch: het bleef een gemis.

Maar er is nu goed nieuws! Na navraag ter plekke (en zoals mocht blijken uit een post op de oude stek, de dag na mijn laatste bezoek aan die site) kan de informatie bijna niet meer op.
Er is de afgelopen tijd heel hard gewerkt aan 2 nieuwe sites: http://www.vogelexcursiestexel.nl/ (met nieuws over geplande excursies onder begeleiding van ervaren gidsen) en http://www.wadden.tv/ met natuurnieuws heet van de naald. Op die laatste staan nu de nieuwsflashes. Ook aan de oude site wordt nog gewerkt, maar daar kan ik ook nog niets over zeggen.

Wie – net als wij – dus op de hoogte wil blijven van wat er te verwachten staat en wat er al gebeurd is op vogeleiland Texel (en af en toe ook op de buureilanden, neem ik aan), die kan de bovenvermelde links best ergens goed bewaren. Of ze hier weer komen ophalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.