Gehackt…?

Schimmels zijn rare wezens. Zó raar dat men ze maar “op zichzelf” gecatalogeerd heeft, want men weet er nog altijd niet zo goed blijf mee.
Schimmels doen ook rare dingen. Zijn lijken erg hulpeloos, maar je kan maar beter niet je goede hart tonen, want dan hebben ze je bij de lurven. Schurken zijn het, geniepigaards.
En dan heb ik het nog niet eens over die jeukende, hardnekkige huidverslindende smeerlapjes die tussen je tenen kruipen. 

Nee, er zijn er die zich in de loop van de tijd ontpopt hebben tot echte hackers. Veel kleinere diersoorten (o.m. insecten) kunnen er van meespreken. Of toch niet, want tegen de tijd dat ze in de gaten krijgen dat er “iets” niet klopt kunnen ze geen alarm meer slaan. Vaak eindigt het met een soort zelfmoordscenario, dat echter wel degelijk door de binnengedrongen schimmel tot eigen meerdere eer en glorie zo geprogrammeerd is in het systeem van zijn gastheer.

De afgelopen dagen zag ik al een paar keer hommels gekke rondjes lopen, maar de hele realiteit drong pas vanavond tot mij door toen ik het ook filmde. Toen ik achteraf de beelden bigger than life bekeek, vielen mij een paar dingen op:

– op het obstinate poetsen na geven ze een nogal futloze indruk
– er is vaak sprake van duidelijke “evenwichtsstoornissen”; de hommel heeft moeite om zich recht/vast te houden en slaat vaak naar één kant over
– heel in het begin van het fragment (waarvan ik hoop dat jullie het in full screen kunnen bekijken want anders merk je het niet) lijken er zich tussen borststuk en achterlijf belletjes te vormen onder de buik (of aan de pootgewrichten?) van de hommel waarna hij obsessief begint te poetsen
– het ritueel eindigt met een rondedansje waarna de hommel duidelijk even op adem moet komen

Is dit nu zo’n geval van schimmelinfectie bij hommels? Is dit dier zijn boordcomputer gehackt? Is er een (hommel-)dokter in de zaal? Anders is een programmeur misschien ook goed …

2 gedachtes over “Gehackt…?

 1. Menck 3 september 2014 / 20:28

  Hopelijk is dat arme diertje hier niet in gevallen:

  Like

  • Affodil 3 september 2014 / 21:03

   Je wil soms niet weten waar ze het van maken, he? 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.