Het jaar is niet helemaal verloren …

Dit voorjaar waren we er supervroeg bij om in de tuin te beginnen werken. We wilden hem op orde hebben tegen dat het warm genoeg was om er af en toe ook eens van te genieten. Dan konden we het bijhouden met een uurtje per dag plus het gazon afdoen. Omstandigheden haalden de hele planning overhoop. Na de eerste wiedbeurt liep alles in het honderd. Het zag er naar uit dat het hele seizoen om zeep was. Maanden van “werken voor derden” en renovaties ten onzent verhinderden ons om het onkruid in de hand te houden (letterlijk en figuurlijk).

Toch zagen we tussen de plooien door kans om een groententuintje aan te leggen en al werd dat ook niet altijd even zorgvuldig bijgehouden en moet de grond nog verbeterd worden tegen volgend jaar, we worden beloond voor de inspanning:

DSC00062

wordt:

DSC00067

 

Hiervan heb ik er al meer weggegeven dan zelf klaargemaakt, want ik kan het aanbod niet bijhouden en de diepvriezer moet leeg komen om hem te verplaatsen. Timing, wat is dat?

De boontjes zijn vandaag aan hun 3de pluk toe, al kwam de  helft niet eens boven de grond uit. Maar ze “dragen” overvloedig. De prei begint in de breedte te groeien.

 

DSC00063

 

Manlief zal vroeg of laat venkel moeten leren eten. Als beloning hangen er al piepkleine paprikaatjes aan de planten. En we hebben gisteren de eerste 5 aardbeien eerlijk verdeeld. 😉

DSC00065

 

De snijbiet tiert ook welig. Hij is al ondergedoken in stoofpotjes en quiches. Deze week nog maar eens een nieuw recept uitproberen. En een nieuw rijtje sla inzaaien.

DSC00066

 

De bloemkolen, witte kolen en spruitplanten hebben het voortijdig opgegeven. Ze verloren de strijd tegen het ongedierte. De rode kolen staan er ook niet veelbelovend bij, maar ze leven nog en zolang er leven is is er hoop.

DSC00064

 

Iemand heeft me iets verkocht zonder te weten wat. De “witte druiven beginnen al goed blauw en superzoet te worden. Het eerste trosje werd door de kleindochters en het grote volk al gekeurd afgelopen weekend. Het is nu zaak om met de neus op de feiten te blijven drukken, anders zijn de vogels met àlles weg. De blauwe (hieronder) – die er al een paar jaar eerder stonden – zien er nog erg bleekjes uit. Die rijpen heel laat op het seizoen (zo tegen oktober) en zijn minder zoet.

DSC00074

3 gedachtes over “Het jaar is niet helemaal verloren …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.