VerTEL het voort … !

augustus 006Op 2 en 3 augustus (volgend weekend dus) mag er weer geteld worden tijdens het vlinderweekend. Op Vlinderweekend vind je alle nodige info. Hoe tellen? Wat vliegt daar? Hoe breng ik mijn gegevens in? Wat kan ik doen om (nog meer) vlinders naar mijn tuin te lokken?

Als je toch niets omhanden hebt, doe dan zeker mee. Als je bezoekers krijgt, zorg dan dat iedereen een print van de zoekkaart heeft en een potlood. Het is weer eens iets anders en wie weet hoe leuk je gasten het vinden. En hoe ze achteraf plannen maken om hun tuin helemaal om te gooien omdat ze stikjaloers zijn op al die juweeltjes in jouw tuin. Gespreksstof plenty bij de bbq achteraf en jij bent natuurlijk de te raadplegen expert vanwege de hoge aantallen die er in jouw paradijsje rondvliegen. Zelf hebben we op dat moment 4 kleindochters op bezoek. De kleinste (10 maanden) zal liever zelf nog wat fladderen, maar haar zusje van bijna 5 en de twee groten (10 en 12) gaan zeker de uitdaging aan.

Wie nog meer informatie wil over deze vliegende kunstwerkjes kan ook even gaan kijken op Vlindernet . OK, het is een Nederlandse site en er zullen misschien een paar vooral noordelijke soorten op voorkomen die we hier zelden zien. En enkele soorten die bij ons hun noordgrens hebben zullen daar ook niet of nauwelijks besproken worden. Maar tegenwoordig loopt (en vliegt) het allemaal een beetje door elkaar. Zo zagen we een goeie week geleden in onze tuin een koninginnepage. Moesten we enkele jaren geleden voor naar het zuiden van het land. Maar nu rukken ze opvallend gestaag op naar onze contreien. Tijdens Springwatch werd de opmars van deze soort ook uitgebreid besproken, want het VK had tot voor kort een heel eigen versie van deze vlinders vanwege de isolatie van het vasteland. Nu draaien vertegenwoordigers van de continentale versie hun vleugel er niet meer voor om om het Kanaal over te steken. The climate change, you know. Zou het dan toch waar zijn?

En nu maar hopen dat de server en de software het niet begeven zoals bij de mussentelling.

iavondrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.