Vogels in nesten: update…

Manlief heeft zijn bottinen terug opgeëist. Merelkroost2 was uitgevlogen tegen dat we thuis kwamen van Texel. Niet ver, want 2 jonge snotters met nog van die aandoenlijke pluisjes aan hun kopje zaten in de garage tussen het gereedschap en de schraagjes te wachten op room service. Intussen is er eentje verdwenen die zich niet geroepen voelde zijn leven tussen moeren en krammen door te brengen, maar de ander volhardt in de boosheid en waant zich de koning van de werkbank.

Ma Merel is intussen aan een derde nest begonnen maar nu het weer eindelijk wat warmer is, heeft ze voor een zomerhuisje in de haag gekozen. Omdat vanaf nu de dagen terug beginnen korten moet ze er wel een beetje vaart achter zetten, vindt ze. Vandaar dat ze af en toe onhandig zit te mikken naar dat gat in de begroeiing waar ze met een veel te grote dot huisraad door kan. De furie waarmee ze tekeer gaat is tegelijk ontroerend en komisch. Vooral dat laatste eigenlijk. Al kan ze zich van ons geproest niet veel aantrekken. Ieder diertje zijn pleziertje.

Het mysterie van het gekraakte zwaluwnest is ook opgelost: er spoten uiteindelijk toch jonge winterkoninkjes uit. En ergens in de buurt (vermoedelijk in het houtmijtje of tussen de klimop) vonden ook een stelletje jonge heggemussen de weg naar de grote wereld. In de nestkast in de perenboom zie ik geen beweging meer, dus de jonge pimpeltjes die nu ronddartelen zijn waarschijnlijk daar uit gedonderd. De nestkast in de -jammer genoeg kwijnende- katalpa wordt nog om de paar minuten voorzien van wormen en ander gekriebel, dus de koolmezen zijn nog druk aan het “parenten”. Ik hoop de volgende dagen een paar goeie shots te kunnen maken bij de voederplank.

Het is dus voorzichtigheid troef bij het snoeien van de haag. Een vogel zonder kop op een nest is geen zicht. Die horen in de pan thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.