Er even tussenuit geweest…

En dat deed goed. Het weer werkte ook nog super mee, dus die drie dagen aan de Viroin waren andermaal een succes. Manlief moet nog wel wat kracht opbouwen in het geopereerde been, want ja, als je daar een half jaar voorzichtig mee geweest bent zijn die spieren geen werken meer gewoon. Wandelen begint al goed te gaan, maar dat op en af was er voorlopig nog wat teveel aan. Toch was het experiment wel geslaagd met het oog op Texel. Daar kunnen we wandelen en fietsen afwisselen en als het weer daar even goed wil meewerken wordt dat ook weer een schitterende vakantie.

Omdat vorig jaar om dezelfde tijd het weekend in de chalets in Oignies meeviel, hadden we daar nu ook weer geboekt. Het zat er -in tegenstelling met toen- nogal vol en je moet dan maar de pech hebben om een ambetante buur te hebben die denkt dat hij het hele dorp dag en nacht moet entertainen. Enfin, we hebben het niet aan ons hart laten komen. Maar tijdens de wandeling zaterdagochtend vonden we amper een paar honderd meter verderop (dus de ideale ligging voor wandelingen blijft geldig) een paar nieuwe gîtes. Geen schrijfpapier bij, maar een foto gemaakt van de affiche en gisteren thuis direct op internet opgezocht. Zowel van inrichting als van prijs viel dat enorm mee. Dus als we de volgende keer gaan, verkassen we naar daar.

De winter heeft duidelijk ook daar te lang geduurd, want hoewel we elk jaar rond 1 mei gaan, was de flora stukken achterop geraakt. Amper 1 orchideeënsoort en zelfs die was nog niet overtuigend aanwezig. Daarentegen zag de streek wit van de bosanemoontjes en geel van de paardenbloemen en sleutelbloemen. Aan getwinkelier van vogels heeft het niet ontbroken. Kortom: we hebben de lente gevierd als vanouds.

Een oud en vertrouwd eetadresje verloren wegens overname en een heel verdraaide prijs/kwaliteitverhouding. Maar ook een nieuw adresje gevonden waar we vrijdag heerlijk gegeten hebben aan een meer dan schappelijke prijs. De bluts tegen de buil dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.