Het verhaal gaat verder…

Dankzij de snelle acties van de biodiverse tuinier is net volgende mail vertrokken en kan ik jullie hopelijk snel de biografie van onze gevederde bezoeker presenteren:

Beste,

 

Ik wilde even melding maken van volgende waarneming (heb mijn link geplakt, dan zitten de foto’s er ook bij):

http://natuurindekijker.wordpress.com/2013/03/25/aan-het-eind-van-een-hectische-dag/

Op dit blog kreeg ik van een lezer al meteen de volgende gegevens door:

“het is dus een Nederlandse ring (van het ‘ELSA-type) zie http://www.ooievaars.eu/frame.htm . Ringnummer (2E312-NLA), locatie en datum melden aan info@vogeltrekstation.nl

  

Recentste nieuws:

Vanmiddag zat het dier op ons terras tegen het raam naar binnen te kijken hoe mijn man en de hond aan het lunchen waren. De vogel is duidelijk óf erg hongerig óf mensen goed gewend óf beide. Hij ging gisteren ook al bij de buren het brood nagenoeg uit de handen van het zoontje halen. Vermoedelijk heeft hij de nacht doorgebracht in de beschutting van een oude schuur. Dat was al een hele geruststelling want oorspronkelijk liep hij voortdurend op de rijbaan, in een onoverzichtelijke en slecht verlichte bocht. We hebben hem met zachte dwang op een belendende wei gedwongen.

Vanmiddag heeft mijn man geprobeerd hem (bij gebrek aan dode kuikentjes of kikkers) wat vers rauw vlees te geven. Er zijn visputten in de buurt (ook een vijver in onze tuin) maar die zijn dichtgevroren en de vissen zitten helemaal beneden. De mollen laten zich ook niet zien wegens hard bevroren grond. We hadden gisteren om raad gebeld bij de Vogelbescherming Vlaanderen maar verder dan een voicemail zijn we nog niet geraakt. Het is dus behelpen.

Graag had ik wat meer over dit mooie dier vernomen. Voor onszelf, maar ook omdat ik de lezers van mijn blog wil belonen voor hun snelle reacties.

 

Mvg,

Het vlees bleek uiteindelijk niet er gin de smaak te vallen. Maar het beetje zon, de luwte van de haag en de rust in de tuin waren welkom. Op zo’n 1,5m van de terrasdeur een dutje doen schept natuurlijk mogelijkheden voor wie binnen zit:

tuin mrt 2013 004

 

8 gedachtes over “Het verhaal gaat verder…

 1. de biodiverse tuinier 26 maart 2013 / 15:18

  Als het dier er erg aan toe is en echt verzorging nodig heeft of als jullie willen weten wat je dergelijk dier al dan niet mag te eten geven: één adres: de vogelopvangcentra: http://www.vogelbescherming.be/site/index.php?option=com_content&view=category&id=79&Itemid=188
  Niet mailen, maar bellen naar de dichtsbijzijnde, en als ze daar niet opnemen (het zijn allemaal vrijwilligers hé), probeer er dan één iets verder af.
  Ook in Het Zwin hebben ze heel veel ervaring met ooievaars: T + 32(0)50 607086

  Like

  • Affodil 26 maart 2013 / 17:57

   Zoals je misschien wel merkt is het enige wat onze bezoeker nodig heeft wat rust om te bekomen van de verre reis. We gunnen hem/haar dat volledig. Intussen is de vijver in de tuin ijsvrij en staat het onze gast vrij om zich te bedienen aan het buffet. Anders moet ik zelf toch vis afvangen, want de kweek was vorig jaar iets te succesrijk.

   De Vogelbescherming heeft rouwens nog steeds niet gereageerd op de voicemail en de e-mail van gisteravond. Benieuwd of het bij onze noorderburen vlotter gaat om een antwoord te genereren.

   Like

 2. Menck 26 maart 2013 / 22:21

  Aan de volledig rode snavel te zien (op je vorige logje) is het al een wat ouder dier. Een opmerkelijke waarneming, zoveel is zeker.
  En in onze straat kan dezer dagen ook een ooievaar gespot worden: in de voortuin van de overburen. Maar da’s een geheel ander verhaal. 😀

  Like

  • Affodil 30 maart 2013 / 13:37

   Voor zo’n soort verhaal komt “onze” ooievaar medio september nog eens langs. Bij Zoon2.

   Ik heb intussen van het ringstation in Nederland bevestiging gekregen dat het een ring van hen is en dat ze me de komende dagen (ik denk ergens volgende week) meer info gaan sturen.
   Intussen is langbeen ergens tussen woensdag namiddag en donderdag ochtend weer verder getrokken.

   Like

  • Affodil 30 maart 2013 / 13:38

   Ja, die zien we hier niet vaak! En dan bijna op armlengte.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.