Back to (bijna) normal…

Kerstmis is verteerd, de boom wacht buiten om met zijn wortels in de grond te worden gezet. Oudjaar zijn we rustig doorgekomen, Nieuwjaar viel ook mee en gisteren hadden we het gezellig bij Zoon1 en Schoondochter1.

De meiden hebben zich na het voorlezen van de nieuwjaarsbrieven en het uitwisselen van de pakjes stuk gespeeld, tussenin werd een lekker etentje geserveerd en de jongste voerde heroïsche gevechten met de slaapbeestjes toen ze door de ronkende automotor op een ééntonig wiegenliedje werd getracteerd. Dankzij genoeg “waaroms” (ook voor Zoon2 en Schoondochter2) hield ze zich min of meer staande tot thuis, maar daarmee is ook alles gezegd.

Morgen receptie op het werk, volgende zondag nieuwjaarsconcert met Mama en daarna een etentje en ik denk dat 2013 dan voldoende ingewijd is om zich op een normale manier voort te slepen tot alles weer herhaald kan worden…

Het wordt voor mij ook een laatste “normaal” jaar zoals het er de afgelopen 39 jaar heeft uitgezien: de hele week gaan werken, weekends thuis of af en toe eens uitbreken, in voor- en najaar eens wat langer uitbreken en dan een nieuwe kalender.

Alhoewel, normaal … Op 1 februari gaat DE BRIEF op de binnenpost. Hij ligt al klaar. En met een beetje geluk heb ik een paar weken later, na de bestuursvergadering, de bevestiging in handen. Vanaf dan wordt het héél vaak “de laatste keer dít en de laatste keer dàt”.

Nog één keer voorjaars- en herfstvakantie aanvragen, nog één keer met de collega’s van alle universiteiten rond de tafel, nog één keer de start van een nieuw academiejaar. Nog één keer door de hele ceremonie, nieuwjaarsreceptie incluis. Op 1 maart 2014 gaat de deur onherroepelijk dicht achter mij. Tijd om een nieuw “normaal” uit te vinden…

6 gedachtes over “Back to (bijna) normal…

 1. tine 6 januari 2013 / 10:11

  Je hebt al druk zat zo aan het begin van het nieuwe jaar…
  Dat “nieuwe normaal” komt wel goed, je hebt nog even om je er op voor te bereiden, om er naar toe te leven…

  Like

  • Affodil 6 januari 2013 / 10:14

   En ik heb al zes weken kunnen repeteren. Het beviel, moet ik zeggen. Het beviel zelfs héél goed!

   Like

 2. Menck 6 januari 2013 / 16:06

  Goh, de Allergrootste Vakantie staat bij jou voor de deur. Best wel een cool vooruitzicht, vermoed ik. Enfin, zo zou ik het althans toch ervaren.
  Dat 2013 voor jou het jaar van de vele indrukken mag worden. Neem elke dag goed in je op; dat zal je later erg plezieren. ’t Is tenslotte best wel een bijzonder jaar voor je.

  Like

  • Affodil 6 januari 2013 / 16:14

   Héél cool! “Vet cool”, volgens Kleindochter3. Het zal vooral een jaar van laatste indrukken worden. En volgend jaar van nieuwe, al zullen er vertrouwde tussen zitten. Van de natuur, de tuin en ander groen, bijvoorbeeld.
   Het zal ook een heel druk jaar worden, waarin de dienst bijna gehalveerd wordt (3 van de 7 medewerkers gaan binnen de 6 maanden met pensioen), waarin de integratie van de hogescholen een feit wordt en er ca. 4000 nieuwe gzichten (personeel én studenten) onze campussen onveilig komen maken, en waarschijnlijk nog wel een aantal nieuwe dingen die ons worden toegeschoven en oude dingen die aan de nieuwe realiteit worden aangepast…

   Like

 3. zapnimf 29 januari 2013 / 16:37

  Weet je wel zeker dat ze niet rap een paar jaar erbij zullen kletsen? Dat is met enkele van mijn collega’s gebeurd. Eerst mochten ze op 50 jaar gaan, dat werd dan ineens 55, 58, nu 62 en tegen de tijd dat het mijn beurt is 85 ofzo.

  Like

  • Affodil 29 januari 2013 / 16:41

   De brief is binnen en als er nu de eerste paar weken geen grieppandemie uitbreekt wordt de aanvraag goedgekeurd en is de buit binnen. Wij mogen gaan vanaf 40 jaar (ambtenaren) en ik zal dus 40 jaar + 1 maand + 5 maanden privé hebben.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.