Message in a bottle…

Ik las vanmorgen dit bericht in de krant. Het deed me terugdenken aan een soortgelijk voorval dat wij meemaakten, zo’n jaar of 10 geleden. We waren met vakantie op Terschelling en tijdens een strandwandeling vonden we ook zo’n babbelfles. Een pasgetrouwd stel had tijdens hun huwelijksreis aan de Britse kust een briefje aan de zee toevertrouwd en een adres toegevoegd.

We vonden het wel een leuk idee en zochten een mooie prentbriefkaart uit met een paar typische zichten van Schilge en stuurden ze op met wat uitleg over waar en wanneer hun fles ontkurkt was en dat we een glas op hun geluk gedronken hadden.

Ook bij ons duurde het ruim een jaar voor we antwoord kregen, maar het was best een leuke brief. Ik heb  hem trouwens nog in het schriftje met mijn reisverslag zitten. Ze hadden op een kaart aangeduid welke route hun bericht in vogelvlucht had afgelegd.

Een goed jaar geleden vonden we in de polder in Bazel trouwens een ballon met daaraan een kaartje. Hij was opgelaten t.g.v. de honderdste verjaardag van “ons mémé” die ergens op de andere Scheldeoever in een RVT woonde. We stuurden een kaart met gelukwensen, maar kregen van het personeel een week of wat later een briefje met het nieuws dat “ons mémé” intussen overleden was…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.