Whoopie!!!

Op de courts van Wimbledon zijn nog maar net de “uuccchhh” ‘s, de “aaahhh”’s en -veel te weinig- “whoopie”’s uitgestorven en wat vind ik in mijn emailbox? Foto’s en recepten van “whoopies“! Wablieft?

De laatste paar jaar werden onze keukens al geteisterd met cup cakes in de meest walgelijke kleuren en met de meest tandbrekende versiersels. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de eerste appetijtelijk ogende cup cake nog moet zien. De aanblik van de felle, totaal niet food gerelateerde kleuren, de dikke lagen glazuur en de naar verluid eetbare boutseerklei die ons vanaf de overkant van de supergrote plas worden aangepraat hebben op mijn maag vooral een spastische uitwerking.

cc

Bovendien denk ik bij het horen van de naam en het zien van de protserig versierde zoetigheden vooral aan kitscherige hoerenlingerie. Na de strapless chicken filets om één en ander te onttrekken aan de wetten van de zwaartekracht, de eetbare cupvulling voor visgraat-modellen die toch íets in hun bh willen hebben…

Ik ben nog maar net gewend aan het zien van dit soort tandbederf en ze zijn er al met iets nieuws: de “whoopie” doet officieel zijn intrede in onze ovens. AVEVE meldde net dat de voorraden attributen in de schappen staan.

Omdat ik nog in de verste verte niet wist wat een “whoopie” is, moest ik eerst de digitale folder eens inkijken. Nog meer fluorescerend snoepgoed! Maar echt fluokleuren, he!!! En al doet men dan nog zoveel moeite om ze als een nieuwe uitvinding te presenteren, het valt zelfs met de ogen dicht op waar Mozes (of zou het Sarah zijn?) de fluodeeg gehaald heeft: de pastelkleurige (en ook mierenzoete) macrons die door gerenomeerde meesterpattisiers duur verkocht worden.

whoopie

Nee, dat frivole vergif komt mijn keuken niet in! Dan liever een ouderwetse boerencake met echte boter, een versgebakken rijsttaart die haar vanillegeur door het huis slingert of -zoals eergisteren- een rabarbertaart met speculoosbodem met een flinke bol vanilleroomijs erbij. Net een tennisbal op een groene Central Court. Whoopie!!!

4 gedachtes over “Whoopie!!!

 1. Upje 29 juli 2012 / 19:25

  Ah, heet dat whoopie? Het is niet te vreten ook, vind ik.

  Like

  • Affodil 30 juli 2012 / 06:45

   Het ZIET er in elk geval oneetbaar en giftig uit. In de natuur wordt dat soort kleuren gebruikt om oneetbaarheid te adverteren en de kandidaat-predator op andere gedachten te brengen. En de foto die ik vond laat dan nog slagroene en tomaatrode “dingen” zien. Je wil niet weten wat ik intussen in een uitstalraam in een gespecialiseerde cup cake winkel in antwerpen zag staan…

   Like

 2. Joke 30 juli 2012 / 11:40

  groot gelijk, geef mij ook maar een ouderwetse naturel cake ipv al die E-kes.

  Like

  • Affodil 1 augustus 2012 / 09:16

   Ik vind het er zelfs niet uit zien, nog los van wat je naar binnen gooit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.