Ruzie…

Met z’n drieën zitten ze bij een tafeltje. Een voorzichtig voorjaarszonnetje in een beschut hoekje laat een zomer lang terrasjesweer verhopen.

Ze zien er uitermate deftig uit, keurig in hun zwarte pakjes. De vlekkeloos witte topjes blinken in het lentelicht. De zwarte hoedjes bewegen heftig op de kadans van de discussie terwijl de nieuwste roddels gretig worden uitgewisseld.

Het gesprek is in volle gang als vlak bij hun tafeltje een heerschap in groen uniform plaatsneemt. Vanuit zijn ooghoeken neemt hij het gezelschap even op maar bemoeit zich verder niet met hen. Ook hij laat zich in vervoering brengen door het onverwacht mooie weer.

Toch is er een zekere spanning te merken. De kletstantes buigen zich nu fluisterend naar elkaar toe en maken enkele kribbige opmerkingen die wel door hun buurman móeten gehoord worden. Als een echt gentleman houdt hij zijn gezicht in de plooi en gaat niet in op de giftige blikken en onverholen vijandigheid van het groepje.

Tenslotte verlaten de drie roddelaarsters hun plaats en stappen, luid scheldend, op het geschrokken uniform toe. Er worden wat onaangenaamheden uitgewisseld, er komen enkele krachttermen aan te pas en uiteindelijk begint het trek- en duwwerk. Opdringerig sluiten de drie eksters hun slachtoffer in en steken hun nijdige snavels naar hem uit. Bij zoveel overmacht kiest de groene specht eieren voor zijn geld en verdwijnt in de richting van een knotwilg waar hij een half uur aan een stuk zijn frustratie op uitwerkt.

5 gedachtes over “Ruzie…

 1. Joke 2 mei 2012 / 09:01

  awel, dat is een heel schoon vertelselke. het nodigt uit om nog eens te lezen.

  Like

  • Affodil 2 mei 2012 / 09:15

   ’t Is al een oud vertelselke dat ik terugvond bij het opruimen van mijn digimappen. Er zitten er nog een paar in die bij gelegenheid wel weer eens onder het stof uit zullen komen…

   Like

   • Joke 2 mei 2012 / 09:17

    blij dat je het opgevist hebt. en zo te lezen heb je zo nog wat pareltjes liggen… da’s goed nieuws

    Like

 2. zapnimf 8 mei 2012 / 19:09

  Vanuit de hangmat bekijk is zulke tafereeltjes ook graag. Nu nog hangmattenweer.

  Like

  • Affodil 9 mei 2012 / 03:43

   Daar zit ik ook op te wachten, zelfs zonder hangmat.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.