De eerste prentjes…

De eerste prentjes met mijn nieuwe speelgoedje. Ik moet nog héél véél oefenen, maar intussen kan ik toch laten zien wat een paar dagen zon teweeg brengen in de tuin. En omdat het vorige thema zoveel problemen gaf met het plaatsen van foto’s, ben ik naar deze nieuwe layout overgestapt. Ik ben er nog niet 100% van overtuigd, maar misschien moet ik er zelf eerst wat aan wennen.

1. Deze gasten zien de tuinliefhebbers meestal node komen, maar om ze op een natuurvriendelijke manier uit de buurt te houden is niet altijd evident. Al moet een mens toegeven dat ze best wel fotogeniek zijn.

25 maart 2012 001

2. Een hoge stapel dilemma: dit hout ligt al even te wachten op een vriendin die het komt ophalen. De weduwnaar van onze Nicky is er al in aan het rommelen geweest en nu vrees ik een beetje dat er intussen een stelletje winterkoninkjes tussen gaan nesten is. Ik hou het nog even in de gaten en als het echt zo is, moet die vriendin maar dikke sokken aantrekken en een wollen trui, maar dan krijgt ze voorlopig dat hout niet mee…

25 maart 2012 003

3. De rabarber groeit terwijl je er op staat te kijken. Dat is zo één van die planten waar je elke dag evolutie in ziet. Hosta’s hebben dat ook: de éne dag nog geen spoor, de volgende allemaal kleine blauwachtige stompeltjes van een cm of 3.

25 maart 2012 004

4. Het longkruid doet het schitterend op z’n nieuwe plekje. Jarenlang heeft het staan treuren op een andere plaats maar sinds vorig jaar is het zowat ontploft.

25 maart 2012 007

5. Pachysandra is een erg dankbaar plantje. Eens het van start gaat bedekt het in no time de bodem zodat het onkruid nog weinig kans krijgt. De bloemen zien er minder imposant uit dan de foto laat vermoeden. Dit is een close up. In werkelijkheid zijn ze eerder onopvallend. Voor ons dan. De eerste bijen weten niet hoe vlug ze in de borders moeten duiken om zich aan deze vroege feestdis tegoed te doen.

25 maart 2012 008

6. In het stilaan droogvallende beekje van onze vijver begint de dotterbloem aan haar jaarlijkse feest. Geler geel dan dit vind je nauwelijks! Vroeger gebruikten de boeren het sap van de bloemen om de boter bij te kleuren.

25 maart 2012 005

7. In veel publicaties lees je dat vissen en amfibieën niet samen gaan in één vijver. Daar hebben wij eigenlijk nog nooit iets van gemerkt. Zowel salamanders, kikkers als vissen kweken dat het een lieve lust is in diezelfde 12m³.

25 maart 2012 002

8. Onze knotwilg. Hij wordt oud, deze jongen. Maar hopelijk kan ons koppeltje steenuiltjes toch nog een paar jaar onderkomen vinden in dit miniatuurbiotoop. Zo’n wilg is een wereldje op zich waar ik me elke keer opnieuw aan vergaap. Om het andere jaar wordt hij geknot. Afgelopen herfst was zijn jongere gezel aan de andere hoek aan de beurt.

25 maart 2012 006

Advertenties

2 gedachten over “De eerste prentjes…”

    1. Die wonen hier al generaties na elkaar. Ik weet die familie hier al generaties lang in onze buurt wonen. Soms bij Schoonmoeder in de schaapstal, soms in onze wilg, … Een paar jaar geleden was er een kat in de buurt en als die langskwam gaf papa steenuil een alarmsignaal en dan schoten onze honden in actie. Als gekken achter een kat die ze in eerste instantie niet eens zagen zitten. Kat weg, en de uiltjes waren weer gerust. Dat waren soms heel grappige scènes. En als ze de jongen leren jagen, is dat in het bosje vóór onze slaapkamer. Om halfdrie-drie uur ’s morgens zijn ze er. Perfect herkenbaar aan hun speelgoedachtig gepiep. Het zou niet de eerste keer zijn dat wij dan in ons wapperende vaantje door de slaapkamervenster zitten gluren om een glimp op te vangen van die kleine donsbollen die daar in het bosje leren hoe ze voor zichzelf moeten gaan zorgen. Ik hoop dat we nog veel generaties van die mooie diertjes mogen zien opgroeien! Vorige week heeft Manlief een nieuwe scanner gekocht en hij is volop bezig de oude dia’s in te scannen. Er moeten er nog tussen zitten van een stelletje in de schaapstal. Als ze tevoorschijn komen, plaats ik ze hier wel eens.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.