In dubio (bis)…

Ik heb al jààààren een Nikon Coolpix. Eén van de eerste modellen nog. Doet het nog prima, al heb ik sinds vorig jaar wel regelmatig problemen met het overladen van de foto’s op mijn pc en moet ik een paar keer opnieuw beginnen vóór er een goed contact is. Ik heb al eens een wanhoopspoging moeten ondernemen om nieuwe batterijen te vinden (kon ze uiteindelijk nog in Engeland bestellen). Maar wat me vooral stoort is het feit dat er achteraan zo’n klein schermpje op zit (bovendien al wat gekrast) en dat ik daar nog maar moeilijk op zie of iets er goed op staat of niet. Als ik naast een zonnebril, een verrekijker en een fototoestel ook nog een leesbril rond mijn nek moet hangen, ben ik binnen de kortste keren gewurgd.

Nu zie ik in de e-folder van een niet nader te noemen groot bedrijf dat ze een Sony DSCW530 én een Nikon Coolpix S3100 in de aanbieding hebben. Zeg maar aan dezelfde prijs, op een paar centimes na. Voor eerstgenoemde hoef ik zelfs de deur niet uit, die brengen ze me op de schoot, maar dat terzijde. En in dezelfde prijsklasse zijn er nog 2 Panasonics (Lumix FS18EG en DMC S1EG) te koop.

Ik ben eens gaan kijken op vergelijk.be en tot mijn verbazing scoort de Sony daar veel hoger dan de Nikon. En ja, ik ben een Nikon addict, maar ik sta ook open voor verandering, voor nieuwe verslavingen zeg maar.

Nu ken ik de gebruikers niet die daar op vergelijk.be een score hebben ingevoerd en hun foto’s al helemaal niet. Maar jou, Bezoeker, begin ik een beetje te kennen en op jouw blog zie ik vaak errrug mooie foto’s verschijnen. Dus vraag ik: wie heeft ervaring met één van deze toestellen en wil die met mij delen? Wie helpt mij de knoop doorhakken?

4 gedachtes over “In dubio (bis)…

 1. Stef den Flater 19 maart 2012 / 09:20

  Ik heb met geen enkele ervaring. Helaas. Sony maakt goeie camera’s al was het maar omdat de camera’s eigenlijk Minolta’s zijn – Sony kocht dat namelijk volledig op en brengt nu Minolta’s op de markt onder de merknaam Sony. Panasonic werkt nauw samen met Leica en heeft eveneens een trouwe aanhang al zijn die niet zo fanatiek als de aanhangers van Nikon of Canon. Er zijn voor dit soort vragen gelukkig talrijke forums op het internet zoals die van http://www.belgiumdigital.com/ of http://zoom.nl/. Persoonlijk zou ik toch niet rap een camera die in aanbieding staat in een reclame folder noch een camera die minder dan 100 € kost. Ik ben daar nogal wantrouwig tegen. Meestal zijn dat modellen die ofwel einde reeks zijn, niet meer gemaakt worden en heel goedkoop van de hand gedaan worden omdat de fabrikant intussen al nieuwere modellen op de markt heeft of ze zijn zo goedkoop omdat er minderwaardige onderdelen in zitten. Er zijn winkelketens waarvan geweten is dat, als je zo’n toestel koopt en er is een defect, ze je een nieuwe geven. Het defecte toestel wordt hersteld en opnieuw verkocht als nieuw. Misschien geen slecht idee om eens op http://www.fotokonijnenberg.be te kijken en daar eens na te gaan welke Nikon past bij je budget?

  Like

 2. Affodil 23 maart 2012 / 12:26

  And the winner is… toch weer een Nikon, zeker! Ach, roken heb ik jaren geleden opgegeven, drinken doe ik alleen met mate(n), snoepen is niet mijn stijl en schoenen en kleren koop ik alleen als ’t niet anders kan. Een mens moet zich toch één verslaving durven permitteren, he?

  De S6200 kwam als beste uit een rondje rondbellen naar verschillende leveranciers. (Eerlijk? Ik kan hem ook morgen middag al afhalen.Klein kinders hebben geen geduld, he. 🙂 )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.